Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS LAPSE SUGU on võimalik toiduga mõjutada?

Kui sulle antaks võimalus valida oma tulevase lapse sugu, kas teeksid seda? Hiljutistest uuringutest on selgunud, et see, mida tulevane ema sööb viljastamise ajal, mõjutab suurel määral, kas sünnib poiss või tüdruk, kirjutab ajakiri Glam.

Oxfordi ja Exeteri ülikoolide poolt läbi viidud uuringust selgus, et naised, kes tarbisid lapse viljastamise ajal rohkelt kaloreid, said tõenäolisemalt poisslapse emaks. Uuringu käigus paluti katsealustel meenutada, mida nad olid viljastamise ajal söönud. Selgus, et ligi 60 protsenti vastanutest, kes sõid iga päev teraviljatooteid, said poisi. Ka nende naiste perre, kelle toidulaud oli rikas kaaliumi, kaltsiumi ja vitamiinide poolest, sündis poeg.

Üks uuringu autoritest, Fiona Mathews, ütles kommentaariks, et võibolla on just sel põhjusel arenenud riikides suurenenud vastsündinud tütarlaste osakaal - nimelt on neis maades kalorivaesed dieedid naiste seas väga moodi läinud. 

Varasemast uuringust on selgunud, et ka näiteks banaani söömine kutsub esile poisslapse sünni. Leidub naisi, kes ei julgenud terve raseduse vältel seetõttu puuvilju süüa.