KEILA-JOA Schloss Fall Lossi restorani Cher Ami meeleolukas avapidu
Fotod: Tiit Mõtus

Reedel, 27. novembril toimus suvel külastajatele avatud restaureeritud Keila-Joa Schloss Fall Lossi restorani Cher Ami meeleolukas avapidu.

Tegemist on restoraniga, kus külalistele hakkab esialgu kolmapäevast kuni pühapäevani olema avatud kauni interjööriga 40kohaline söögisaal. Eriüritustel ja suvisel ajal on võimalik toitlustada kordades enam kohalesaabuvaid külasi. Menüü koostamisel on saadud inspiratsiooni vene ja prantsuse köögist ning soovi korral on võimalus tellida ka pakutavatest roogadest kuuekäiguline fix-menüü, et nautida menüüs olevate roogade ülevaadet.  

Kohaletulnud inimesi võtsid uksel vastu nii ajaloolise lossiehitise omanikfirma MTÜ National Heritage Foundationi omanikud Aleksander Gur, Igor Domanskiy ja Andrei Dvorjaninov, lossi tegevjuht Ave Leedo ning restoranide Dominic ja Lusikas ning avatava Cher Ami omanik Rein Kärk koos veetlevate kaaslastega.  

Köögiuksel näitas end aeg-ajalt hõrkude suupistete autor, restorani peakokk Allar Oeselg, kes on juhtinud restorani Dominic kööki, mis tänaseks on saanud Hõbelusikaga pärjatud. Oeselg alustas ka tööd vastavatud Keila-Joa lossi Schloss Fall restoranis Cher Ami, jätkates samas ka peakokaametit restoranis Dominic.  

Lossi läbiv 17meetrine keerdtrepp viib teisele korrusele, kus asuvad kõige luksuslikumad toad – viis sviiti. Kusjuures igaüks neist on mõne ajaloolise inimesega seotud ja vastavalt sisustatud. Keldrikorrusele laskudes avanes kahesaaliline muuseumiväljapanek, mis on külastajatele igapäevaselt avatud. 

Kõik Schloss Fall Lossis nähtu kinnitab seda, et ajaloo, kultuuri ja pärandi säilitamine on selles hoones ülimalt tähtsal kohal ning soovitame kindlasti interjööri oma silmaga kaema minna ning lubada endale Allar Oeselja tuntud headuses roogadel hea maitsta ning laia valikuga veinikaardi maitseid mekkida. 

Vaata allolevat galeriid ja loe lisa SIIT. 

 

Krista Maldur