Reklaam sulgub sekundi pärast

MIS KELL SA ÄRKAD? Sellest sõltub sinu vaimne tervis

Hiljuti University of Colorado Boulder teadlaste poolt avaldatud uuringu kohaselt on neil, kes lähevad õhtul varakult magama ja tõusevad hommikul samuti vara, väiksem risk depressiooni tekkeks. Varajastel ärkajatel on vaimne tervis samuti parem, vahendab ScienseDaily. 

Hiljuti University of Colorado Boulder teadlaste poolt avaldatud uuringu kohaselt on neil, kes lähevad õhtul varakult magama ja tõusevad hommikul samuti vara, väiksem risk depressiooni tekkeks. Varajastel ärkajatel on vaimne tervis samuti parem

Uurimuse käigus uuriti 32 470 naise elustiili.

Neil paluti kirjeldada oma magamiseelistusi ning selgus, et 37% naistest pidas end hommikuseks inimeseks, 53% vahepealseteks ning 10% pidas end õhtuinimeseks. Naisi jälgiti järgneva nelja aasta vältel depressiooni suhtes ning tulemusena leiti, et naistel, kes ärkavad vara, on 12-27% madalam risk langeda depressiooni küüsi.

Vahepealsed tüübid ja öökullid on mõlemad aga kõrgema depressiooniohu grupis ning ühtlasi tähendab see ka seda, et nende vaimne tervis on nõrgem.

University of Colorado Boulder teadlased soovitavad parema tervise huvides rohkem värske õhu käes liikuda ning harjutada end varasemal ajal magama minema - nii ärkad hommikul ka varem üles.