Reklaam sulgub sekundi pärast

NÄPUD EEMALE! SELLEST KOHAST ei tohi punne pigistada!

Punnide pigistamine pole otse loomulikult ükskõik mis kohast soovitatav. Miks on punnide pigistamisele nii raske vastu seista? Isegi kui muidu järgid naha puhastamise rutiine väga täpselt, siis ometi tahaks punni ära pigistada kohe, kui märkad, et see näole tekkima hakkab. Hoolimata asjaolust, et pigistamine muudab teinekord olukorra veelgi hullemaks.

Ajakiri Allure tuletab oma artiklis meelde, et punne ei tohiks tõepoolest pigistada - eriti ühest teatud kohast. Sellel piirkonnal on ähvardavalt kõlav nimi ja isegi oma Wikipedia lehekülg.

"Surma kolmnurk" või leebemalt öeldud "näo ohukolmnurk" asub näo kolmnurkses piirkonnas, mis on määratletud huulte ja kulmude keskpunkti vahel. Sinna kuulub siis kogu nina ja ülahuul.

Kuid oh imet, just sellesse piirkonda tavaliselt punnid tulevadki. Neid ei tohiks siiski pigistada, sest kolmnurga piirkonnast on kõige lühem tee kolju sees asetsevasse veenisisesesse võrgustikku. Halvimal juhul võib infektsioon levida naha pinnalt sügavamale ja tekitada aju venoosse siinustromboosi ehk ajuverevarustuse häire, mis on tingitud veresoone ummistusest.

Selle eest hoiatab ka dermatoloog Sandra Lee, kes kinnitas ajakirjale Allure, et "surma kolmnurk" ei ole mingi nahahoolduse linnalegend.

"Kui infektsioon levib punnist edasi, on täiesti võimalik pimedaks jääda või ajuinfarkt saada."

Loomulikult kõlab üsna hirmuäratavalt, kuid tänu nüüdisaegsele meditsiinile ei tasuks väga muretseda. Tavaliselt saab antibiootikumidega põletiku kergesti kontrolli alla. Seetõttu tasuks suurte punnidega pöörduda varakult dermatoloogi või kosmeetiku poole.