Reklaam sulgub sekundi pärast

ORGASM PÄEVAS KUU AJA JOOKSUL – naine viis läbi eksperimendi

Lihtne, lõbus ja tasuta - masturbatsioon nimelt. Masturbatsiooni kasulikkus on tõestatud: orgasm muudab sind õnnelikuks, vaagnapõhjalihased saavad trenni, limaskesta kuivus võib väheneda ning enesekindlus ja seksuaalelu paraneda. Masturbatsioon ka lõõgastab ning aitab paremini uinuda.

Lisa Fogarty kirjutas Redbook veebilehel oma eksperimendist, kus ta kuu aja jooksul iga päev masturbeeris. Ta tahtis proovida, kas positiivsed mõjud on tõesti nii suured nagu väidetakse. Katse näitas, et on. 

Kuna vaid umbes neljandik naistest saab seksi ajal iga kord orgasmi, ei tasuks masturbatsiooni alahinnata. Lisa Fogarty sõnul on see parim viis seksi positiivsete külgede nautimiseks. Masturbeerimine ja seks partneriga ei välista otse loomulikult teineteist, kuid esmalt tasuks õnn enda kätesse haarata.

Kahe väikese lapse ema Lisa pani tähele, et eneserahuldamine jäi tavaliselt õhtu viimaseks asjaks, kui lapsed juba magasid. Alati ei jaksanudki ta ennast rahuldada, kuid naine pidas oma eesmärgist kinni. Nädala aja pärast sai ta aru, et erootilise meeleolu tekitamine sujus juba ladusamalt, sest ta oli välja töötanud umbes kümme seksikat fantaasiat, mille hulgast suutis ta selle õige välja valida. Esimene positiivne mõju, mida Lisa tähele pani, oli kõhuvalu vähenemine menstruatsiooni ajal. Samuti ei kannatanud ta eksperimendi ajal unetute ööde käes, vaid orgasm aitas tal ka peale stressirohket päeva uinuda.

Masturbeerimine ei mõjunud kuidagi negatiivselt ka paari seksuaalelule, vaid hoopis värskendas seda, kuigi algselt oli Lisa meelest ebamugav oma masturbeerimisest mehega rääkida. Pärast seda, kui naine oli ennast ära rahuldanud, kutsus ta sagedasti meest endaga ühinema, ja kuna naine oli juba sobivas meeleolus, sujus ka seks ladusamalt.

"Mu abikaasa ei kurda kunagi eelmängu üle, aga kui aus olla, siis oli ta väga rahul naisega, kes hüppas tema peale sagedamini ja oli kohe seksiks valmis," kirjutas Lisa oma artiklis.

Kuigi seksi määr kuu aja jooksul oluliselt suurenes ja naine õppis orgasmi prioriteediks asetama, on ta rahul, et eksperiment läbi sai. 

"Ma masturbeerin praegu rohkem kui enne, nii umbes neli korda nädalas ja sellest mulle piisab, et endale meelde tuletada, et seks on oluline, sest see muudab mind õnnelikumaks ja lõdvestunumaks."

allikas: Redbook