Reklaam sulgub sekundi pärast

Pakane teeb välimusele liiga? Talvised ilunipid!

Koos ilma külmenemisega on ka suvine päevitunud nahk muutunud kuivaks ja karedaks ning küüned murenevad ja murduvad. Päikesest pleekinud juuksed on tuhmid, katkised ja elektrit täis. Buduaar TEEN annab sulle nõu, kuidas temperatuuri langedes mitte lasta ka välimusel norgu minna!

Koos ilma külmenemisega on ka suvine päevitunud nahk muutunud kuivaks ja karedaks ning küüned murenevad ja murduvad. Päikesest pleekinud juuksed on tuhmid, katkised ja elektrit täis. Buduaar TEEN annab sulle nõu, kuidas temperatuuri langedes mitte lasta ka välimusel norgu minna!


* Kuiv nahk, karedad käed ja rebendid


MIKS? Külm ja kuum on naha suurimad vaenlased ning talvel saame me tunda mõlemat – väljas on krõbe pakane ja tubades kütted põhjas. Pluss armastame tihtipeale talvel võtta ka kuuma dušši ja vanni, mis veel omakorda kuivatavad nahka.

Kuna kasvueas muutub järsku meie keha pikkus ja ka laius, siis kuival nahal on venitusarmid ja rebendid kerged tekkima. Siinkohal ei pruugi paraku ka keha tihedast kreemitamisest ja niisutamisest piisata.

MIDA TEHA?
Kasuta nii näol kui ka kehal niisutavat kreemi. Jälgi, et talvine kreem oleks rasvasema koostisega – see kaitseb pakase eest nahka paremini. Kui probleemiks on vistrikud ja akne, siis eelista õlivabasid tooteid, mis ei blokeeri naha poore. Pane enne toast väljaminekut kindlasti näole kreemi. Käsi võiks kreemitada koguni mitu korda päevas, eriti pärast igat kätepesu. Kindlasti võiks aeg-ajalt kätel kasutada ka koorivat kreemi ning loomulikult on külma kaitseks suurepärane vahend kinnaste kandmine!

Kasvaval organismil on hea pärast kreemitamist lisada nahale ka spetsiaalset õli, mis kaitseb nahka külma eest ja välistab venitusarmide tekke. Õli tuleks nahale lisada vähemalt 15 minutit enne õue minekut, et see jõuaks imenduda ja tekitada imeõhukese kaitsva kihi – nahk on siis kaitstud justkui pardisuled on kaitstud külma ja vee eest. Lisaks spetsiaalne õli ravib ning hoiab ära rebendite ja venitusarmide tekke just kasvueas, hiljem täiskasvanuna on neist väga keeruline, kui mitte võimatu,  lahti saada, kuid õli aitab neil vähem märgatavaks muutuda. 



* Elektrit täis juuksed ja kõõm

MIKS? Temperatuuri langedes langeb ka niiskuse tase juustes. See aga põhjustab kõõma ja staatilise elektri tekkimist. Viimast soodustavad ka villased kampsikud, mida üle pea selga tõmbame. Ja nii juhtubki see, et näeme välja nagu oleksime elektrišoki saanu – juuksed püsti peas.

MIDA TEHA? Kasuta niisutavat šampooni ja palsamit ning juukseseerumeid, mis katavad iga juuksekarva kihiga ning lukustavad niiskuse ja hoiavad juukseid tervena. Pööra tähelepanu juukseotstele, et vältida juurte rasvaseks muutumist. NB! Hea nipp on ka pihustada veidi juukselakki kammile enne juuste harjamist. See annab juuste üle parema kontrolli.



* Murenevad küüned


MIKS? Nii nagu nahale, teeb külm liiga ka küüntele – küüned hakkavad kihistuma ja murduma.

MIDA TEHA?
Kasuta ka spetsiaalset küüneõli, mis toidab küüneplaati ja pehmendab küünenahkasid või vali kätekreem, mis on ka küüsi raviva ja hooldava toimega – see on kreemituubile eraldi peale kirjutatud. Kindlasti ei tasuks liialdada küünte lakkimisega, sest küünepind tahab samuti hingata. Või siis kasutada atsetoonivaba küünelakieemaldajat, mis eemaldab küünelaki õrnalt ja ei kuivata. Parim moodus küünte külma eest kaitsmiseks on aga kinnaste kandmine.



* Lõhkised huuled


MIKS? Kui kogu meie kehal on rasunäärmed, siis huultes need puuduvad. Just sel põhjusel mõjutavad ilmastikuolud kõige kiiremini just huuli. Samuti fakt, et kui juuksed, käed ja keha saame me külma eest kinni katta, siis nägu on kõige kaitsetumalt jäiste tuuleiilide käes.

MIDA TEHA? Leia endale sobiv pehmendav huulepalsam ja kasuta seda regulaarselt. Pane see kotti või taskusse ja kanna endaga igal pool kaasas.

 

Tekst: Lilian Lõhmus

Artikkel on ilmunud ajakirjas Buduaar TEEN talv 2014/2015