RETSEPT: imeliselt maitsev kukeseene-lõhetartar
Foto: shutterstock

Proovi maitsestada kukeseened ja värske lõhe vahelduseks rosmariini ja köömnetega. Hapukoor seob maitsed aga imeliselt kokku. Kukeseene-lõhetartar sobib imeliselt eelroaks või väikeseks vahepalaks koos leivaga, kirjutab Soppa365. 

Läheb vaja: 

1 l väikeseid kukeseeni

2 spl õli

2 spl sidrunimahla

1/2 tl köömneid

1 punane sibul

tilli

1 spl hakitud ja värsket rosmariini

250 g ilma mahata lõhefileed

150 g hapukoort

1-1 1/2 tl soola

4 viilu leiba

Tee nii: 

Puhasta kukeseened ning prae neid õli sees kuumal pannil mõned minutid. Lisa sidrunimahl ja köömned ning kuumuta seni kuni vedelik ära haihtub. Pane seened kaussi (hakkima neid ei pea) natukeseks ootama. 

Haki sibul, till ja rosmariin ning sega need koos seentega läbi. Seejärel lõika lõhe hästi väikesteks tükkideks. Sega omavahel lõhekuubikud ja hapukoor ning lisa segu seente juurde. Lisa sool ja lase umbes 30 minutit külmkapis tõmmata. 

Serveeri tartar röstitud või krõbedaks grillitud leivaga, keedetud kartulite või grillitud köögiviljade juurde.

Head isu!