RETSEPT: SUHKRUVABAD vegan valgubatoonid
pildid: Tuuli Ivainen

Antud retsepti näol on tegemist taimse valguga rikastatud toorbatoonidega, mis ei sisalda ühtegi tehislikku toorainet. Kõik on puhas ja 100% taimne. Kui suur osa toorbatoonidest sisaldavad tavaliselt ka pähkleid, ei ole siinses retseptis kasutatud ei pähkleid ega seemneid (v.a peale raputatud kookoshelbed). Kuid soovi korral võib alati täiendusi teha, lisades juurde näiteks pähklivõid, pähkleid, kookost või muud meelepärast.

VAJA LÄHEB 

300 g datleid (värskeid või kuivatatud)

200 g (gluteenivabu) kaerahelbeid

30 g toorkakaod

50 g riisivalku (või muud taimset proteiinipulbrit)

ca pool klaasi naturaalset mangopüreed (võib teha ka ilma!)

ca 20 g kookosõli

köögikombaini

VALMISTAMINE 

Aseta kõik koostisosad köögikombaini ning töötle ühtlase (kleepuva) massi saamiseni. Seejärel vormi segust meelepärase kujuga batoonid. Võid asuda kohe maiustama või lasta pisut külmkapis taheneda. Maiustusi oleks hea säilitada õhukindlas nõus külmkapis.

Retsept pärineb Tuuli blogist siin