Reklaam sulgub sekundi pärast

SELGELTNÄGIJA HEINO MART annab nõu, kuidas depressioonist võitu saada

„Eesti selgeltnägijate tuleproovi“ lahingus alustas maagide, šamaanide ja nõidade seas võistlust ka Vatsla vanapagan Heino Mart, vahendavad Uudised.ee. Vanapagan annab enda kogemuste põhjal nõu, kuidas depressiooni vältida või sellest võitu saada. 

Heino tunnistab, et tal on endal seljataga päris võimas depressiooni ajalugu - oma elu esimese poole oli mees väga sügavas depressioonis. Teda piinasid nii enesetapumõtted kui ka surmasoov. "Siis toimus mu elus väga raske sündmus, ma kaotasin lähedase inimese ja just seoses enesetapuga. Sain nagu äratuskella, et ma pean midagi ette võtma ja siis ma hakkasin välja ronima põrgust. 

Mida see minu jaoks tähendas? See tähendas seda, et hakkasin iseenda kurjusele otsa vaatama. Depressioon on oma olemuselt väga suur enese mahatrampimine ja enese mahasalgamine. Üks kõige sügavamaid põrguid, mis inimesel võib olla, sest me haletseme end selleni välja, et me sureme selle kätte. 

Selle käigus kujunes mul välja haavatud tervendaja meetod, mida olen kasutanud ka inimeste aitamisel, kus ma siis teraapia käigus toon nähtavale kõik iseenda varjuküljed, et inimene saaks nendega suhestuda ja leiaks julgust enda kurjusele otsa vaadata. Mingil põhjusel me leiame, et oleme alaväärsed, meil pole õigust elada ja siis me hakkame ennast elust välja suruma. Kui endale teadvustada, kes me oleme ja julgeme sellele otsa vaadata, siis avastame, et tegelikult oleme täiesti armastusväärsed inimesed. 

Ükski tervendaja ega terapeut ei saa terve elu inimest käe kõrval vedada. Mis me saame teha, on see, et oleme justkui selline põrkekoht, mis annab elule uue suuna," rääkis Vatsla vanapagan Mart. 

Vaata täispikka õpetust videost: