Reklaam sulgub sekundi pärast

Teele: minu näol on tegemist äärmiselt suure sõltlasega

Seekordses artiklis kirjutan teile, mis koolitusel kavatsen osaleda, mida minu treener Kristjan mulle soovitas. Samuti kirjutan ka oma halvast sõltuvusest, mida ise ei olegi tegelikult sõltuvuseks pidanud, samas aga olen selle küüsis olnud pea 6-7 aastat.

Kuigi ma eelmises artiklis lubasin, et kirjutan teile täpsemalt lahti, mida ma söön, otsustasin siiski jätta selle järgmiseks korraks, kui olen ka koolitusel ära käinud. 


 

Viimaste nädalate märksõna minu jaoks on olnud eelkõige toitumine ja veel kord toitumine. Ka on sama aeg möödunud kerge haiguse tähe all, mistõttu on toitumine olnud ka eriti oluline, kuna trenni ei ole olnud soovi, jõudu ja energiat lihtsalt teha nii palju kui eelnevalt sai seda tehtud.

Seekordses artiklis kirjutan teile koolitusest, mida minu treener Kristjan, Arctic Spordist, mulle soovitas. Samuti pajatan ka oma halvast sõltuvusest, mida ise ei olegi tegelikult sõltuvuseks pidanud, samas aga olen selle küüsis olnud pea 6-7 aastat.

Kuigi ma eelmises artiklis lubasin, et kirjutan teile täpsemalt lahti, mida ma söön, otsustasin siiski jätta selle järgmiseks korraks, kui olen ka koolitusel ära käinud. 

Ilmselt paljud, kui mitte öelda enamus Buduaari lugejaid ei tea, et minu näol on tegemist äärmiselt suure sõltlasega. Nimelt dieetkoola omaga. Mõne jaoks on see kindlasti imestama panev, et issand, ise räägib kogu aeg, et dieettooted nagu light jogurtid jne on halvad ja nüüd tuleb selline asi välja. Minu sõltuvus Coca-Cola light’ist sai alguse umbes 6-7 aastat tagasi, kui alustasin toona iseseisvalt kaalulangetamist. Nagu paljudel ülekaalulistel oli ka minu üheks suureks probleemiks hilised snäkid jne. Coca-Cola light’ist sai nende snäkkide asendaja minu jaoks. Isegi nüüd, kui olen oma toitumist muutnud ja hilised snäkid ei ole minu jaoks enam probleem, on see halb harjumus - coca lighti joomine, mulle ikkagi külge jäänud. Nii mõnelgi lugejal tekib võib-olla küsimus, et miks ma seda just nüüd kirjutan teile. Sellele on lihtne vastus. Eelmisel nädalal trennis käies soovitas Kristjan mul vaadata ühte väga head filmi „Hungry for change“ - soovitan kõigile, kellel võimalus ja huvi ära vaadata. Äratundmise ’’rõõm’’, mida ma seda filmi vaadates kogesin, oli pehmelt öeldes õudne. Veidi liialdades võib väita, et 6-7 aastat järjest olen ma peaaegu igal õhtul tarbinud kuni kaks liitrit Coca-Cola lighti - loomulikult on olnud seal sees ka perioode, kus tarbisin vähem, samas ka perioode, kus rohkem. Kunagi ei joo ma seda päeva sees, vaid alati õhtuti. Loomulikult olen ma terve selle tarbimise aja teadnud, et see on halb tervisele ja olen püüdnud eriti just Buduaari programmi vältel sellest loobuda. Siiani ei ole see õnnestunud. Coca-cola light sisaldab teadupärast aspartaami, mille sõltlaseks ma olen täielikult saanud. Pluss veel muidugi muud kahjulikud ained, mida sealt joogist leida võib. Siinkohal saab igaüks ise end interneti-avarustest täiendada. Samuti, kui olen püüdnud sellest loobuda, olen märganud, et muutun närvilisemaks, kui seda muidu oleksin, nii olengi iga kord selle haardesse tagasi langenud. Kuid pärast seda filmi ja muidugi pärast rääkimist Kristjaniga, kellelt sain uusi teadmisi, kavatsen tõsiselt võtta ettevõtmise „Teele coca light’i free’ks“.

Sellel nädalavahetusel kavatsen osa võtta koolitusest nimega "Toitumine efektiivseks rasvapõletuseks", mida viib läbi tänaseks juba 10 aastat toitumise uurimisega tegelenud Robert Nool. Tegemist on inimesega, kes hetkel nõustab ka saate „Tantsi tagumik trimmi“ võistlejaid. Teemad nagu "Toitained ning kuidas need meie kehakaalu mõjutavad", "Kui palju süüa ja mida", "Rasvapõletuse väheteatud trikid ja nipid", on vaid mõned, mida koolitusel käsitletakse. Jään huviga ootama. Keda hakkas rohkem huvitama, soovitan vaadata siit ja uurida siit , samuti Facebookis külastada lehte Korrektne tervislik toitumine.

Veel meenus, et üks lugeja palus mul küsida Kristjanilt paastupäevade kohta – millal teha, kui tihti ja kuidas sellesse suhtutakse. Kristjan ütles selle peale, et täiesti normaalne on teha kord kuus veepäev. Mahlapäevi eriti ei soovita, sest poes müügil olevad mahlad on suhkruid täis, parem juba veepäev siis :). Samuti, kui kedagi peaks teema rohkem huvitama, saab siit  alla laadida raamatu, mida Kristjan mulle soovitas.

Samuti tahan öelda suur aitäh kõigile oma armsatele lugejatele südantsoojendavate kommentaaride eest:).

Kaal: 77,7→77,0

 

Tervitades 

Teele