Reklaam sulgub sekundi pärast

UURING SELGITAS: sipelgate söömine aitab ennetada vähki haigestumist!?

Putukate söömine on inimeste seas aina populaarsemaks muutunud. Hiljuti avaldati uuring, mille kohaselt sisaldavad putukad ohtralt antioksüdante. Teiste sõnadega: putukate söömine tugevdab meie immuunsüsteemi, kirjutab ajakiri Frontiers in Nutrition

Antioksüdandid aitavad kaitsta keharakke, kudesid ja elundeid. Antioksüdante leidub näiteks marjades, puuviljades, pähklites, köögiviljades ja maitseainetes. Hiljutisest uuringust selgus aga, et ka putukad sisaldavad ohtralt kehale vajalikke mikroelemente, nagu antioksüdandid. 

Rooma ülikooli poolt läbiviidud uuringust selgus nimelt, et söögiks kõlbulikes putukates on tunduvalt rohkem antioksüdante kui apelsinimahlas või oliiviõlis. Rohutirtsudes on lausa viis korda rohkem antioksüdante kui apelsinimahlas. 

Kõige rohkem polüfenoole leidub aga sipelgates. Toidulaud, mis sisaldab ohtralt polüfenoole, aitab muuhulgas ennetada südame- ja veresoonkonnahaiguseid ning vähki haigestumise riski. Seetõttu soovitavad teadlased, et inimesed peaksid oma menüüs ära kasutama putukate tervislikke omadusi.