Putukate söömine on inimeste seas aina populaarsemaks muutunud. Hiljuti avaldati uuring, mille kohaselt sisaldavad putukad ohtralt antioksüdante. Teiste sõnadega: putukate söömine tugevdab meie immuunsüsteemi, kirjutab ajakiri Frontiers in Nutrition. Antioksüdandid aitavad kaitsta keharakke, kudesid ja elundeid. Antioksüdante leidub näiteks marjades, puuviljades, pähklites, köögiviljades ja maitseainetes. Hiljutisest uuringust selgus aga, et ka putukad sisaldavad ohtralt kehale vajalikke mikroelemente, nagu antioksüdandid. Rooma ülikooli poolt läbiviidud uuringust selgus nimelt, et söögiks kõlbulikes putukates on tunduvalt rohkem antioksüdante kui apelsinimahlas või oliiviõlis. Rohutirtsudes on lausa viis korda rohkem antioksüdante kui apelsinimahlas. Kõige rohkem polüfenoole leidub aga sipelgates. Toidulaud, mis sisaldab ohtralt polüfenoole, aitab muuhulgas ennetada südame- ja veresoonkonnahaiguseid ning vähki haigestumise riski. Seetõttu soovitavad teadlased, et inimesed peaksid oma menüüs ära kasutama putukate tervislikke omadusi.
Elina Nechayeva — FOTO: Mardo Männimägi Keha ja vaim MILLINE KAADER: saleda figuuriga Elina Nechayeva näitas, et ta saab endale lubada kõike, mida ta tahab
Luisa ja Taavi Rõivas — FOTO: Luisa Rõivas/Instagram Keha ja vaim FOTO: LUISA RÕIVAS avaldas haruldase kaadri koos oma vennaga
Kirsti Timmer — FOTO: Kirsti Timmer/Instagram Suhted ja seks “SIIS TULEB sellele olukorrale lõpp teha. Mitte elada sellist elu.”
Kaarel Orumägi — FOTO: Beautiful Me Sisuturundus Kaarel Orumägi: Kuidas ma pooleteist aastaga 40kg alla võtsin, ilma rangete toidukavade ja spordiklubide külastusteta
Nordenbeauty.ee — FOTO: Nordenbeauty Sooduskood! Sisuturundus EKSPERIMENT | Kuidas ma enne olulist sündmust 14 päevaga 3.5 kg kaotasin