Putukate söömine on inimeste seas aina populaarsemaks muutunud. Hiljuti avaldati uuring, mille kohaselt sisaldavad putukad ohtralt antioksüdante. Teiste sõnadega: putukate söömine tugevdab meie immuunsüsteemi, kirjutab ajakiri Frontiers in Nutrition. Antioksüdandid aitavad kaitsta keharakke, kudesid ja elundeid. Antioksüdante leidub näiteks marjades, puuviljades, pähklites, köögiviljades ja maitseainetes. Hiljutisest uuringust selgus aga, et ka putukad sisaldavad ohtralt kehale vajalikke mikroelemente, nagu antioksüdandid. Rooma ülikooli poolt läbiviidud uuringust selgus nimelt, et söögiks kõlbulikes putukates on tunduvalt rohkem antioksüdante kui apelsinimahlas või oliiviõlis. Rohutirtsudes on lausa viis korda rohkem antioksüdante kui apelsinimahlas. Kõige rohkem polüfenoole leidub aga sipelgates. Toidulaud, mis sisaldab ohtralt polüfenoole, aitab muuhulgas ennetada südame- ja veresoonkonnahaiguseid ning vähki haigestumise riski. Seetõttu soovitavad teadlased, et inimesed peaksid oma menüüs ära kasutama putukate tervislikke omadusi.
Maria Baydar — FOTO: GoodNews, Karen Härms Nipinurk Maria Baydar enesearengust: ainuke ressurss, mille kaudu maailma enda ümber kujundada, oleme me ise
Mees ja naine — FOTO: 123rf.com Suhted ja seks TOP 3: KAVALAD trikid, mida mehed naiste vallutamiseks kasutavad
Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma? — FOTO: Serenita Sisuturundus Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma?