Reklaam sulgub sekundi pärast

SKUUP TOOB TERVISLIKUD EINED tänavale ja Buduaari LIVE turule!

Vaid pisut enam kui kuu aega ratastel veerenud mündimummulist toidukaravani vedav tiim – Mirje, Helena ja Jaanika- on veendunud, et tervislik toit peaks olema veelgi kiiremini ja mugavalt kättesaadav. Just sellest missioonist kantuna saigi alguse idee luua tervislikku ja kiiret einet ühendav bränd Skuup. Värsked, kliendi silme all valmivad salatid, isetehtud supid, jahutavad smuutid, figuurisõbralikud magusad ampsud ja muu hea-parem muudavad Skuup’i kontseptsiooni Eesti tänavatoiduturul ainulaadseks. 

Vaid pisut enam kui kuu aega ratastel veerenud mündimummulist toidukaravani vedav tiim – Mirje, Helena ja Jaanika - on veendunud, et tervislik toit peaks olema veelgi kiiremini ja mugavamalt kättesaadav. Just sellest missioonist kantuna saigi alguse idee luua tervislikku ja kiiret einet ühendav bränd Skuup. Värsked, kliendi silme all valmivad salatid, isetehtud supid, jahutavad smuutid, figuurisõbralikud magusad ampsud ja muu hea-parem muudavad Skuupi kontseptsiooni Eesti tänavatoiduturul ainulaadseks. 

Kust sündis idee luua tervisliku tänavatoidukaravan Skuup?

Idee sündis reisides ning mõistes, et mujal (nt Londonis) juba pikalt toiminud nn healthy fast food kontseptsiooniga toidukohti, kust oleks mugav tervislik amps kiirelt kaasa haarata, pole just palju. Samal ajal köitis huvi Eestis arenev tänavatoidutrend - viimasel ajal on ratastel liikuvaid toitlustajaid tekkinud palju ja põnevaid. Unistasime, panime unistused paberile, muutsime läbi väljakutsete kadalipu reaalsuseks ja nüüd vuramegi oma tervisliku tänavatoidukaravaniga mööda Eestit.

Mida huvitavat teie menüüst leida võib?

Meie kolm põhilist toodet on salat, supp ja smuuti. Salateid saab ka soojalt (näiteks on üks hittidest soe salat grillitud halloumi-juustu, köögiviljade ja kinoaga, yum!), suppidest pakume enamasti püreesuppe, mida saab omale meeldivate komponentidega ka tuunida, smuutidest on menüüs tavaliselt kolm värskendavat valikut, ent ka seal saab ise täpselt oma maitsele vastava smuuti olemasolevatest komponentidest kokku panna. Pakume ka topsimagustoite (chia-kookosepuding on muuseas osutunud äärmiselt menukaks!), värskelt pressitud mahlasid ning erinevaid kodumaiseid limonaade. Ühesõnaga - palju head, värsket ja tervislikku. Kõik oma toidud valmistame kohapeal ja, nagu öeldakse, from the scratch.

Tehke meid oma tiimiga tuttavaks!

Meie kuldne kolmik koosneb Helenast (19), Mirjest (26) ja Jaanikast (26). Mirje ja Jaanika on sõbrannad juba ülikooliajast, ent eelmisel aastal leidsid nad end koos punktist, kus oli soov luua midagi ühist ja päris enda oma. Ülikoolis on mõlemad õppinud andragoogika erialal. Mirje on tegelenud ka sommeljeendusega ja töötanud infojuhina kruiisisadamas. Jaanika on toimetanud erinevates sektorites koolitusvaldkonnas, teinud vabatahtlikku tööd Itaalias ning omab pikka kogemust klienditeenindajana. Praegu hoiab Mirje oma kindlas haardes kogu Skuupi asjaajamist ning Jaanika tegeleb turunduse, visuaalse poole ning partner- ja sponsorsuhetega. Helena haarati kampa juba siis, kui töö oli idee tasandilt praktiliseks liikunud ning vajati kedagi, kes teaks tervisliku toitumise salanippe ning tunneks Skuupi missioonis ennast ära. Tüdruk, kes juba 19aastaselt on kaotanud ligikaudu 25 kg, annab sügisel välja tervislike magustoitude retseptiraamatu, teeb koostööd ja loob retsepte fitlap.ee-le, kirjutab üht populaarsemat terviseblogi „Võidan kaotades“ ja on niivõrd särav ja tegus, oligi täpselt puuduv liige kuldsest kolmikust. Või nagu me ise endid nimetame - Powerpuff girls!


Pildi autor: Meeli Küttim

Kuidas kolmekesi karavaniga sõitmisega hakkama saate? 

See on tõesti paljude esimene küsimus. Ilmselt seetõttu, et see tundub vajavat mehe rammu ja sõiduoskusi. Tegelikult saame kenasti hakkama nii karavaniga sõitmisega, selle väga erinevates tingimustes müügikohale liigutamisega (kogemusi on nii künkliku Lõuna-Eesti maastiku, kaldus pinnase, liiga kitsa parkimiskoha ja paljude muude oludega) kui kõige muuga, mis karavaninduse juurde käib. Õppinud oleme muidugi mõista töö käigus ja palju viperusi üle elades. Ja kindlasti on nõu ja jõuga abiks olnud meie karavani ümberehituse projekti partner Matkasuvilad (matkasuvilad.ee). Aitäh!

Kuidas teil seni läinud on? Kas on mõni vahva seiklus, mida lugejatega jagada tahaksite?

Meid on vastu võetud üle ootuste hästi! Nii tore on olnud saada kiidusõnu maitsva toidu eest ning tänulikke kliente, kes on justnimelt midagi sellist Eesti tänavatoidumaastikule oodanud. Särisevate ja rasvaste pannide vahel sihitult toidupoolise otsimisel on lõpp! Juhuu!

Seiklusi on praeguse pooleteise kuuga kogunenud juba omajagu, aga meeldejäävaim ehk on esimene kord, kui karavaniga välja sõitsime. Olime juba kinnitanud oma osalemise Hiiu Folgil, ent ehitus ei kulgenud esialgu nii tempokalt. Päev enne folki töötasime kõik koos - tüdrukud ja karavani töökoja ehitusmehed, peaaegu 20 tundi jutti, et karavani välisilme ning sees olevad tööpinnad ja tehnika pika saada. Kreisi öö (ja vaid üks tund und) selja taga, startisime kell 4.20 päikesetõusuga Hiiumaa poole. Milline seiklus!

Kust teid igapäevaselt leida võib?

Kuni oktoobri lõpuni planeerime nädalavahetuseti veel erinevaid festivale külastada, nädala sees aga pakume büroopiirkondades lõunapause ja vaheldust tavalistele valikutele. Käime erinevates kohtades korra või kaks nädalas. 

Kõige paremini leiab infot meie liikumise ja tegemiste kohta Facebookist ja Instagramist.

NB! Järgmisel nädalavahetusel (15.-16.04) oleme kohal ka Buduaari LIVE turul Tallinnas, et külastajatel oleks meeleoluka turumelu ajal võimalus ka tervisliku ja kerge toiduga end kosutada. 

Kohtume varsti!