3 SÖÖKI, MILLEST saavad 2017. aastal ülemaailmsed superhitid

3 SÖÖKI, MILLEST saavad 2017. aastal ülemaailmsed superhitid

Toidumaailm on kõike muud kui igav ja rutiinne ning täpselt nii nagu ilumaailmas võidutsevad igal aastal uued ja põnevad trendid, toimub see ka kulinaarias. Aastaks 2017 ennustatakse tähelendu pigem tervislikele hõrgutistele, mis pakuvad naudingut kõikidele tõelistele maitsegurmaanidele.

Toidumaailm on kõike muud kui igav ja rutiinne ning täpselt nii, nagu ilumaailmas võidutsevad igal aastal uued ja põnevad trendid, toimub see ka kulinaarias. Aastaks 2017 ennustatakse tähelendu pigem tervislikele hõrgutistele, mis pakuvad naudingut kõikidele tõelistele maitsegurmaanidele.

Kuid millised on need kolm sööki, mis järgmisel aastal ülemaailmselt populaarsust koguma hakkavad? 

1. Hapendatud kapsas

Eestlase toidulaual on hapukapsas aastasadu populaarne olnud, ent muu maailm alles avastab seda tervisele ülimalt kasulikku toitu. Just kapsa hapendamise protsess on see, mis lisab erilise väärtuse. Probiootikume sisaldavad hapendatud kapsad jõuavad peagi inimeste toidulauale aastaringselt, kuigi Eestis juhtub seda enamasti vaid jõulupühade perioodil. 

2. Köögiviljakrõpsud

Kartulikrõpsude aeg on läbi ning asemele on tulnud hõrgutavad köögiviljakrõpsud, mis on tunduvalt tervislikumad ja muidugi ka kaunima välimusega. Värvikirkad krõbinad sobivad nii lastele kui ka täiskasvanutele ning neid on lihtne ka kodus ise valmistada – viiluta endale meelepärased köögiviljad imeõhukesteks laastudeks, aseta küpsetuspaberile õhukeste kihtidena, nirista peale pisut oliiviõli, soola-pipart ja mõned rosmariinioksakesed. Mida madalamal kuumusel ja pikemat aega krõpse ahjus valmistad, seda hõrgutavam tulemus on.

3. Buddha-stiilis toidukausid

Kui aasta 2016 on keskendunud smoothie-kaussidele, siis järgmisel aastal võidutsevad hoopis Buddha-kausikesed. Need kujutavad endast kõikvõimalike aurutatud, püreestatud ja röstitud köögiviljadega täidetud kausse, kuhu on lisatud ka erinevaid seemneid, pähkleid ja kindlasti ka kaunvilju. Oluline on siinkohal silmas pidada seda, et kausis olev toit sisaldaks palju taimset valku ja kiudaineid ning lihatooteid sinna ei panda.

Allikas: redbookmag