FOTOD! Madli Vilsar paljastas oma lemmiktoitude retseptid

FOTOD! Madli Vilsar paljastas oma lemmiktoitude retseptid

“Miss Estonia 2011″ Madli Vilsar, kes on ka “Miss 7 Continents 2013” 1. printsess, armastab missindust ja kõike sellega seonduvat. Lisaks on Madli väga osav kokk, kes muuseas osales ka saates “Õhtusöök viiele” ning just söögiteemadel Buduaar Madliga sel korral pisut lähemalt ka rääkis. Madli jagas meile oma firmaretseptid ning rääkis lähemalt oma söömisharjumustest. 

Miss Estonia 2011″ Madli Vilsar, kes on ka “Miss 7 Continents 2013” 1. printsess, armastab missindust ja kõike sellega seonduvat. Lisaks on Madli väga osav kokk, kes muuseas osales ka saates “Õhtusöök viiele” ning just söögiteemadel Buduaar Madliga sel korral pisut lähemalt ka rääkis. Madli jagas meile oma firmaretseptid ning rääkis lähemalt oma söömisharjumustest. 

Kui Madli peab valima, kas soolane või magus, siis eelistab ta pigem soolast. “Olen tõesti pigem soolase toidu armastaja. Kui suur magusaisu tuleb, siis eelistan sojapudinguid ja -jäätiseid, vahel ka tavalist jäätist või pudingut. Need kaks on minu vaieldamatud lemmikud,” tõdeb Madli, et sojatooted on talle alati maitsenud. 

Kui aga kodus mitte midagi magusat pole, valmistab Madli suhkruleiba. “See on kohe kindlasti lapsepõlvest pärit harjumus. Kui kodus absoluutselt mitte midagi magusat polnud, siis suhkruleiba sai ikka teha. See on selline asi, mis kas väga maitseb või üldse ei maitse,” nendib Madli, kes ise kuulub nende hulka, kellele suhkruleib väga meeldib.

Soolastest toitudest on Madli lemmikuks kala. “Eriti meeldib mulle ahjukala, seda on kerge seedida ning lihtne valmistada. Suvel söön hea meelega ka värskeid kartuleid koos tilli ja võiga. Minu lapsepõlve suureks lemmikuks oli aga kuivatatud lest, mäletan, et väiksena maal vanaema juures olles oli see põhiline snäkk ja kusjuures ma söön seda praegugi väga hea meelega,” tõdeb Madli. 

Kui suuremaks kokkamiseks läheb, valmistab Madli hea meelega ahjulõhet. “See pole küll teab mis eriline retsept, aga tulemus on ülimaitsev. Sinepiglasuuris ahjulõhe koos karamelliseeritud juurikatega ja magustoiduks kräsupeakook. Neidsamu toite pakkusin kusjuures ka saates “Õhtusöök viiele”. Mulle meeldib lihtsus – nende retseptidega ei saa puusse panna ja mul ei ole kannatust, et oodata mitu tundi enne, kui toit valmis saab. Muidu näksin enne juba kõhu toorainetest peaaegu täis ja see pole üldse hea. Seega üldiselt kehtib minu puhul reegel, et mida kiiremini valmib, seda parem,” tunnistab Madli, et tühja kõhuga ta kaua oodata ei jaksa. 

Mis aga restoranidesse puutub, siis Madli eelistab alati pigem kodust toitu. “Mul pole sellist asja nagu lemmikrestoran, minu peres oskavad kõik nii hästi süüa teha, et välja sööma üldse ei kipu.”

Allpool on välja toodud Madli lemmikretseptid:

Sinepikattega lõhe ja karamelliseeritud köögiviljad

Vaja läheb: 

lõhefileed

sinepit

muna

riivsaia

fariinisuhkrut

oliiviõli

külmutatud juurvilju

veini

soola

pipart

Valmistamine: 

Sega sinep munaga ning kata lõhefilee seguga, puista peale riivsaia ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Kalla ahjuvormi ka pisut veini ning pane 15–20 minutiks ahju. Sega õli fariinisuhkruga ja kalla juurviljasegule. Kalla juurviljad ahjuplaadile ning maitsesta soola, pipraga. Pane juurviljad 200 kraadi juures 30 minutiks ahju. Serveeri lõhe koos köögiviljadega.

 

Madli lemmikmagustoit ehk pokaalis kräsupea 

Tainas:

3 muna 

2,5 dl suhkrut

50 g võid

1 dl vett

0,5 dl jahu

2 dl maisitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

3 spl kakaopulbrit

Hapukoorekreem:

1,5 kg hapukoort

1 dl heledat siirupit

purk kirsikompotti

Glasuur:

2 dl rõõska koort

Valmistamine: 

Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks. Sulata kastrulis või, lisa vesi ja lase korraks keema tõusta. Vala segu munavahu hulka ning sama tee ka küpsetuspulbri ja tärklisega segatud jahuga. Tõsta ühte kaussi 2/3 tainast ning sega hulka kakaopulber. Vala mõlemad tainad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, hele tainas ühele ja tume tainas teisele poole. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Jahuta. Aseta kiht tumedat biskviiti serveerimiskausi põhja. Vala peale paks kiht siirupiga segatud hapukoort ning nõrutatud kirsid. Kata heleda biskviidiga. Vala peale kiht hapukoore-suhkrusegu ja kata taas tumeda biskviidiga. Pane peale ülejäänud hapukoor. Glasuuri valmistamiseks sega kastrulis tuhksuhkur, vahustamata koor ja kakaopulber. Kuumuta keemiseni ja keeda 5 minutit. Tõsta tulelt. Lisa või ja sega ühtlaseks. Jahuta ning nirista magustoidule. Kata kauss või pokaalid kilega ja hoia kuni järgmise päevani külmkapis.

Vaata allpool ka pilte!

Karin Karu