Reklaam sulgub sekundi pärast

HOIATUS: OHTLIK petuskeem võib sinu telefoniarvele sadu eurosid lisada

Paraku selgub, et petukõnede tegemine on taas aktuaalne teema ning viimastel päevadel on lugematul arvul eestlastele hakatud tegema kõnesid Tongalt ning teatud määral ka Portugalist. Petuskeem iseenesest on lihtne: helistaja teeb vastamata kõne ning jääb lootma, et sa helistad talle tagasi - nii saabki sinust petukõne ohver.

Kui sa helistad tagasi, siis suunatakse see kõne eritariifiga numbrile ning kõnele vastab automaatvastaja - seni, kuni sina kuulad automaatvastaja juttu, maksustatakse sinu kõne üsnagi kopsaka tariifiga. Sellise petuskeemi tulemusena võib telefoniarve ka mitmesaja euro võrra kopsakam olla.

Kui petukõne nii-öelda ohvriks langeb laps, siis võib kuluda üsnagi mitmeid minuteid või isegi kauem, enne kuni ta kõne kinni vajutab ja sel põhjusel võiks ka lastega antud petukõnede teemal rääkida ning selgitustööd teha.

Kui sa ei oota välismaalt kõnet, siis tasuks võõraid välismaiseid numbreid lihtsalt ignoreerida ja kindlasti mitte tagasi helistada. Lisaks tasuks antud number koheselt edastada oma telefonioperaatorile - nii on võimalik numbrid ka blokeerida ning operaator saab ka teisi kliente petukõne eest kaitsta.