Pasta Carbonara on tuntud Itaalia pastaroog peekoni, muna ja parmesaniga. Pasta Carbonara tähendab tõlkes "söekaevuri pasta". Pärast Teist maailmasõda, kui USA sõdurid veel Itaalias viibisid, kostitasid itaallased sõdureid just pasta carbonaraga. Kuna sõduritele roog nii maitses, viidi retsept kaasa ka Põhja-Ameerikasse. Nüüdseks on see toit võitnud paljude inimeste südamed üle kogu maailma. Pasta Carbonara (neljale) Vaja läheb: 200 g peekonit 1 sibul 3 muna 4 dl 35% koort 300 g penne pastat oliiviõli parmesani basiilikut pipart, soola Valmistamine: Keeda pasta rohkes soolases veel al dente ehk poolvalmis. Kurna ning aseta kuuma potti. Tükelda peekon ribadeks ning prae kergelt wok-pannil oliiviõlis. Lisa sibul ning kuumuta kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa koor ja muna ning sega korralikult. Kasuta visplit, nii ei jää muna tükki. Lõpuks lisa pasta ning sega. Serveeri värskelt purustatud pipra, basiiliku ja parmesaniga. *Basiiliku asemel võid kasutada peterselli. *Proovi ka spaghetta alla carbonarat. Retseptis muutus ainult penne spagettideks. Lahedat maitseelamust! Mirjam Simmer Kokakunsti toimetaja
Mees ja naine — FOTO: 123rf.com Suhted ja seks TOP 3: KAVALAD trikid, mida mehed naiste vallutamiseks kasutavad
Adriana Viks abikaasa Hannesega — FOTO: Adriana Viks/Instagram EKSKLUSIIV Suhted ja seks ADRIANA VIKS kirglikust abielust Hannesega: me leiame kompromisse ka intiimsemate teemade osas
Kristina Pärtelpoeg — FOTO: Kristina Pärtelpoeg/Instagram Suhted ja seks KRISTINA PÄRTELPOEG uute meestega tutvumisest: ma ei otsi oma lapsele isa
Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma? — FOTO: Serenita Sisuturundus Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma?