Reklaam sulgub sekundi pärast

MILLAL OLEKS ÕIGE AEG lapse ees alasti olemine lõpetada?

Selle üle, kas ja millal lapse ees alasti olek lõpetada, on juba pikalt arutletud. Kas see on normaalne? Millal see lakkab olemast normaalne? Mõned vanemad tunnevad, et kombivad tihti sobiva ja sobimatu piiril ning kardavad, et teevad midagi valesti. Kuigi see võib paljude jaoks tunduda sisutu probleem, on arusaadav, miks on vanemaid, kes muretsevad. Kuidas teada, millal oleks õige aeg lapse ees enam mitte alasti olla?

Selle üle, kas ja millal lapse ees alastiolek lõpetada, on juba pikalt arutletud. Kas see on normaalne? Millal see lakkab olemast normaalne? Mõned vanemad tunnevad, et kombivad tihti sobiva ja sobimatu piiril ning kardavad, et teevad midagi valesti. Kuigi see võib paljude jaoks tunduda sisutu probleem, on arusaadav, miks on vanemaid, kes muretsevad. Kuidas teada, millal oleks õige aeg lapse ees enam mitte alasti olla?

Kuigi mõned inimesed tunnevad end alasti sama mugavalt kui riietatult, ei saa öelda, et mingeid piire ei olegi. Pole mingi saladus, et iga vanem tahab, et tema järeltulija lapsepõlv oleks igati normaalne. Seega on igati tavapärane mõelda enda jaoks välja teatud reeglid, et keegi end ebamugavalt ei tunneks.

Seega, kui räägime sellest, millal täpselt hakkab lapse ees alasti käimine ebanormaalseks muutuma, ei olegi olemas kindlat numbrit. Kõik sõltub ju ilmselgelt sellest, milline on sinu pereelu stsenaarium. Kuidas aga teada, mis teile sobib või ei sobi?

Mingil hetk hakkab sinu laps asjadest paremini aru saama ning iga päev on justkui uus õppetund. Seksuaalsusel ja alastiolekul ei ole üldiselt mingit vahet. Ka sinu laps hakkab sellest aru saama. Umbes 3aastaselt hakkab sinu laps alasti keha vastu huvi tundma ning hakkab ilmselt esitama arvukalt küsimusi. Muidugi on see hea viis bioloogiaõpinguteks, kuid oma keha kattes õpetad sa lapsele, kuidas teiste inimeste ees käituda. See ei pea talle näitama, et paljas keha on häbiasi. Ta saab lihtsalt aru, mis on privaatsus ning et igal inimesel on midagi, mida päris kõik ei pea nägema.

Igas peres on asjad isemoodi - mõnes peres käib isa oma poja ees alasti, kuid tütre ees mitte, kuid mõnes peres on kõik teatud ajani normaalne. Kõik taandub lihtsalt mugavusele. Nii sinu kui ka sinu lapse poolt. Kui sa üle mõtled ja sellele liialt tähelepanu pöörad, häbenedes alasti lapse ees olles silmad peast, mõjub see ka talle ja sa paned talle pähe rohkem küsimusi, kui vaja oleks.

Allikas: Rebelcircus.com