Sain eelmisel nädalal jälle aastakese vanemaks ja selleks puhuks sai terve nädal küpsetatud erinevaid hõrgutisi ja nii uskumatu kui see ka poleks, siis kõige rohkem teenis kiidusõnu just sefiirikorvike. Tuleb vist tunnistada, et vanakool teeb väga jõuliselt oma comeback`i. Sain eelmisel nädalal jälle aastakese vanemaks ja selleks puhuks sai terve nädal küpsetatud erinevaid hõrgutisi ja nii uskumatu kui see ka poleks, siis kõige rohkem teenis kiidusõnu just sefiirikorvike. Tuleb vist tunnistada, et vanakool teeb väga jõuliselt oma comeback`i. Tulemus: kõrgem pilotaaž küpsetamise maastikul Kalorid: 1 korvike annab umbes 250 kilokalorit Kogus: Mina sain 10 sefiirikorvikest, aga kreemi jäi nii 5 korvikese jagu üle. Probleem lahendatud, kui sul on kodus sellised maiasmokad nagu mul, kes söövad sefiiri paljalt. Teine lahendus on aga see, et sa teed muretaigent veidi rohkem (korruta 1,5-ga ). Muusikasoovitus: Eddie Jefferson "There I Go, There I Go Again" Vaja läheb: Muretainas 150 g nisujahu 100 g võid 1 spl suhkrut 1 muna Munavalgekreem 3 munavalget 300 g suhkrut 80 g vett 1 sidrun või 1-1,5 tl sidrunihapet Veidi roosat toiduvärvi või peedimahla Korvikeste sisse: hapukam moos (minul oli kreegi-kirsimoos) 1 banaan Muretaina valmistamine Kõigepealt mõõda kaussi jahu ja suhkur ning sega see läbi. Pärast seda lisa külmad võitükid, näpi segu kiirelt purutaoliseks ja kui see tehtud, löö sisse muna ja töötle mass kiirelt ühtlaseks tainaks. Valmis tainast tee pisike pätsike ja aseta see külmikusse tunniks puhkama. NB! Soovitan sul taina valmis teha üks päev varem, kuna siis läheb korvikeste tegemine palju libedamalt. Meeldetuletus: 1) Toorained olgu külmad 2) Töötle tainast võimalikult vähe 3) Tainas peab olema enne töötlemist külm 4) Tainas säilib külmikus nädal aega kindlasti Korvikeste küpsetamine: Korvikeste tegemisel rulli tainas õhukeseks, lõika sellest paraja suurusega kettad välja ja aseta vormidesse. Mina isiklikult kaalun välja pisikesed tainakuulikesed ja surun need lihtsalt vormi. Enne küpsetamist torka taignapõhja sisse ka õhuaugud ja küpseta korvikesi 200-kraadises ahjus umbes 10-15 minutit või kuni need on kuldpruunid. Valmis korvikestel lase veidi vormis jahtuda ja alles siis võta need sealt välja. Munavalgekreemi tegemine ehk vaese mehe sefiir: Ütlen sulle ausalt, et koos hea sõbraga on seda tunduvalt lihtsam teha, kuna siirupi keetmine ja munavalge vahustamine toimub umbes ühel ja samal ajal, aga hea planeerimise korral suudad seda kõike teha ka üksinda. 1) Kõigepealt mõõda keedunõusse suhkur ja vesi ning aseta see pliidile (keskmisele kuumusele). 2) Sega segu kuni suhkur on täielikult sulanud ja umbes nüüd võiks hakata ka munavalgeid vahustama. Munavalgeid vahustada suuremas nõus, kuna vahustamise lõpuks on meil kauss munavalgekreemi täis. Vahustamise alguses lisa munavalgele veidi soola ja alusta siis kõigepealt ikka aeglasel ja alles siis kiirel käigul. Vahusta seni, kuni oled saavutanud tugeva vahu. Nüüd tagasi siirupi juurde. 3) Lase siirupil keema minna ja kui ta on sul seal mõned minutid podisenud, tee esimene kuuliproov ehk võta teelusikaga veidi siirupit ja lase sel külma vee sisse kukkuda. Kui sul õnnestub siirupist veeretada pehme kuulike ehk silikoonilaadne pallike, on siirup valmis. Termomeetriga on sinu töö tunduvalt lihtsam ja meie soovitud kraadid on 118-120. Minul kulus siirupi keetmise peale 15 minutit ja munavalge vahustamise peale 6 minutit. 4) Valmis kuum siirum vala kohe peene joana tugeva munavahu hulka. NB! Vahustamine ja siirupi valamine toimub samal ajal. Kui siirup on valatud, lisada sidrunimahl(/hape) ja toiduvärv. Vahustada tuleks vähemalt 15 minutit. Sefiir vormitakse soojalt! Vormimine: Täida jahtunud korvikesed kõigepealt mõne hapukama moosiga, tõsta peale üks banaaniviil ja siis pritsi sinna peale uhked roosad sefiiritornikesed. Asi pole üldse nii keeruline, kui sulle tundub. Lihtsalt sisenda endale pidevalt, et sa saad sellega hakkama! Tasub teada: Kui nüüd veidi norida, siis õige sefiir sisaldab keedist ja ilma selleta on tegemist hoopis munavalgekreemiga. Olgu selle kreemiga, kuidas on, aga minu korvikesed maitsevad sellest hoolimata suurepäraselt! Johanna
rasused juuksed — FOTO: 123rf.com Ilu ja mood 3 PÕHJUST, miks sinu juuksed kiiresti rasvaseks muutuvad
Kaisa Kuusnõmm — FOTO: Kaisa Kuusnõmm/Instagram Keha ja vaim ERATREENER KAISA KUUSNÕMM: kartulikrõpsuga võib ka kaalust alla võtta
mees ja naine kohtingul — FOTO: 123rf.com Suhted ja seks 5 VÄIKEST VALET, mida naised oma meestele enim ütlevad
Kristel Aaslaid — FOTO: Kristel Aaslaid/Instagram Keha ja vaim SALEDA FIGUURIGA KRISTEL AASLAID tegi üllatava paljastuse oma toitumishrajumuste osas
Huawei Watch Fit 3 — FOTO: Huawei Sisuturundus KOGEMUS: Huawei Watch Fit 3 – arvatust lihtsam ja mugavam
Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma? — FOTO: Serenita Sisuturundus Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma?